Uncategorized

De ce iubesc toamna?

Inca din frageda copilarie, anotimpul meu preferat a fost toamna.  Oricare ar fi motivele (sunt multe) pentru care imi este atat de draga, ideea e ca nu ma pot satura de toamna!

Noptile sunt tot mai lungi, iar diminetile reci, mirosul de frunze uscate si adierea rece a vantului, aerul rece, dar nu inghetat, mai curat decat vara, fac ca toamna sa fie unica.

Octombrie a devenit si mai special pentru mine, pentru ca in urma cu un an mi-am intalnit jumatatea, inca un motiv in plus de a iubi toamna…

O iubesc pentru ca exista si o mare asemanare intre noi, la fel ca firea mea: si calda si rece in acelasi timp, plina de voie, altadata trista, de multe ori ma identific cu ea fiind plina de contraste si de multe ori indecisa…

Uneori devin melancolica odata cu venirea toamnei, pentru ca imi amintesc cu mult drag de copilarie,care mi-am petrecut-o la tara si pentru care as da orice sa o mai retraiesc, nu exista cuvinte pentru a exprima sentimentele ce le am in acest sens… Fumul frunzelor stranse in gramezi cand satenii se pregateau pentru iarna, pregatirea cu mami a muraturilor, dulceturilor . Un fior rece ma trece, dorindu-mi sa retraiesc macar 5 minute acele momente. Sa fim iar inocenti, fara griji, sa ne bucuram de lucrurile mici si marunte cum nu mai putem acum in aceeasi masura.

Fiecare anotimp are minusurile sale, astfel ca uneori toamna ma  trateaza cu raceala, ma face sa grabesc pasul spre casa, insa imi fac un ceai fierbinte,stau la geam sa privesc cum verdele crud a disparut, cum a fost inlocuit de ruginiu….

I’m so glad I live in a world where there are Octobers.

L.M. Montgomery

O toamna frumoasa in continuare va doresc !

image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s